Vacature Nederlandse Sportraad: Senior adviseur

***DEZE VACATURE IS GESLOTEN***

Wij zijn op zoek naar een gedreven en analytische senior adviseur om ons team te versterken.

De raad
De Nederlandse Sportraad, het eerste adviescollege op het terrein van sport, is in 2016 ingesteld. Gevraagd en ongevraagd adviseert de raad, kabinet en parlement over sport en sportgerelateerde vraagstukken. Jij werkt als senior adviseur binnen het secretariaat. Zo draag jij bij aan gedegen adviezen als het gaat om grote sportevenementen, sportbeleid in algemene zin en actuele vraagstukken.

De Nederlandse Sportraad telt negen leden, een voorzitter en wordt ondersteund door een secretariaat. Het secretariaat bestaat uit een algemeen secretaris, drie adviseurs en twee medewerkers. Het secretariaat opereert in hecht teamverband en ondersteunt de raad flexibel, dienstverlenend en structurerend. Zo is het secretariaat het knooppunt van producten, processen en communicatie van de raad.

Jouw rol
Binnen het secretariaat vervul jij de functie van senior adviseur. Daarvoor zoeken wij iemand die kan denken én doen. Je bent in staat om beleidsrelevante adviezen af te leveren over complexe vraagstukken. Dat doe je in samenspraak met de raad en met commissies, bestaande uit raadsleden en experts.

Jouw adviesrol vraagt een brede oriëntatie en het vermogen om in hoog tempo kennis en ervaring op te halen en te analyseren, zowel binnen als buiten de sportwereld. Daarbij speel je in op ontwikkelingen in de samenleving en op veranderingen in beleid. Je zorgt voor draagvlak bij stakeholders, zowel voor de processen als de producten van de raad.

Als senior adviseur kun je vraagstukken analyseren, de benodigde expertise inschakelen voor de advisering, het proces van totstandkoming realiseren en een kwalitatief goed, uitvoerbaar en zo mogelijk ook creatief en vernieuwend eindadvies leveren. Jouw scherpe blik voor de cyclus van advies, beleid, uitvoering en evaluatie helpt je daarbij. Ook volg je hoe de adviezen landen bij de opdrachtgever en in de praktijk. En je komt met (proces)evaluaties voor volgende adviezen.

Je draait ook je hand niet om voor uitvoerende werkzaamheden. Denk daarbij aan het organiseren van bijeenkomsten, het schrijven van websiteteksten en het begeleiden van drukwerk. Bovendien ben jij je bewust van de relatief nieuwe, onafhankelijke positie van de Nederlandse Sportraad en kun je je goed verhouden tot zowel de raad, de opdrachtgever als het veld. Je bent dan ook integer en alert op belangenverstrengeling.

Je werkt bij ons in nauw teamverband en kunt goed samenwerken. Daarbij stel jij je flexibel op en spring je zo nodig in bij andere adviezen. Je bent alert op de (door)ontwikkeling van producten, processen, competenties en vaardigheden bij jezelf en bij de andere teamleden. Dit betekent dat je goed feedback kunt geven en ontvangen.

Meer informatie en solliciteren

Functie-eisen, arbeidsvoorwaarden en bijzonderheden kun je vinden via deze link.

Voor meer informatie over de functie kun je ook bellen met Mariëtte van der Voet op 06-21101907.

Je kan solliciteren via de knop 'solliciteren' op deze pagina. Reageren kan tot 18 november.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.