GESLOTEN: Vacature senior adviseur bij de Nederlandse Sportraad

***DEZE VACATURE IS GESLOTEN***

Wij zijn op zoek naar een gedreven senior adviseur om ons team te versterken.

In verband met het nieuwe werkprogramma 2021-2024 'Sport in het systeem' is de Nederlandse Sportraad (NLsportraad) op zoek naar een extra adviseur. Ben je iemand die kan denken én doen, heb je een brede oriëntatie, het vermogen om in hoog tempo kennis en ervaring op te halen van binnen en buiten de sportwereld en vind jij het leuk om verder te werken aan de positionering van de NLsportraad? Reageer dan voor 19 oktober via Werken voor Nederland. Zien we je snel?

Over de raad
In 2016 is de Nederlandse Sportraad ingesteld, het eerste onafhankelijke adviescollege op het terrein van sport. De NLsportraad adviseert gevraagd en ongevraagd kabinet en parlement over sportspecifieke thema’s en over de relatie tussen sport en andere beleidsterreinen. Het secretariaat ondersteunt de raad flexibel, dienstverlenend en adviserend. Wij werken in een hecht team dat op dit moment bestaat uit een algemeen secretaris, drie adviseurs en twee ondersteunende medewerkers. 

Functieomschrijving senior adviseur

Binnen het secretariaat vervul jij de functie van senior adviseur. Daarvoor zoeken wij iemand die kan denken én doen. Je bent in staat om beleidsrelevante adviezen af te leveren over complexe vraagstukken. Dat doe je samen met je collega’s van het secretariaat, raads- en commissieleden en in samenspraak met ministeries en een wijde kring van stakeholders en experts.

Als senior adviseur ben je in staat vraagstukken te analyseren, de benodigde expertise in te inschakelen voor de advisering, het proces van totstandkoming te realiseren en een kwalitatief goed, uitvoerbaar en zo mogelijk ook creatief en vernieuwend eindadvies te leveren. In die rol ben je vaak secretaris van een adviescommissie en penvoerder van het advies. De advisering vraagt een brede oriëntatie en het vermogen om in hoog tempo kennis en ervaring op te halen van binnen en buiten de sportwereld. Je speelt in op ontwikkelingen in de samenleving en op veranderingen in beleid. Je hebt oog voor de cyclus van advies, beleid, uitvoering en evaluatie en je kunt denken in structuren, stelsels en processen. Je zorgt voor draagvlak bij stakeholders, zowel voor de processen als de producten van de raad. Daarnaast draai je je hand niet om voor uitvoerende werkzaamheden zoals het organiseren van bijeenkomsten, het schrijven van webteksten en het begeleiden van drukwerk.

Je bent je bewust van de relatief nieuwe, onafhankelijke positie van de NLsportraad en je kunt je verhouden tot zowel de raad en commissies als het ministerie van VWS en de belangrijkste stakeholders. Je bent integer en alert op belangenverstrengeling. Je vindt het leuk om verder te werken aan de positionering van de NLsportraad en je bent bereid mee te denken over de werkwijze en procedures van de raad.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een generalistische senior adviseur met een groot analytisch denkvermogen, met creativiteit, innovatie en overtuigingskracht; met organisatiesensitiviteit; maar ook met een flexibele, dienstverlenende instelling. De senior adviseur die wij zoeken is bovenal resultaatgericht en in staat het werk goed te plannen en te organiseren. Goede netwerkvaardigheden en communicatieve vaardigheden zijn van groot belang. Heel belangrijk is het om bondig en begrijpelijk te kunnen schrijven.  

Je bent ervaren in het leiden van processen en bijeenkomsten. Je bent zelfstandig en we kunnen je om een boodschap sturen, maar tegelijkertijd werk je in nauw teamverband en kun je goed samenwerken. Je bent flexibel en springt zo nodig in bij andere adviezen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en aan de ontwikkeling van je collega’s. Je kunt goed feedback geven en nemen in een open sfeer.

Een afgeronde, maatschappij-georiënteerde opleiding op WO-niveau (bijvoorbeeld economie, bestuurskunde, rechten, sociologie, politicologie) en aantoonbare werkervaring als (senior) beleidsmedewerker of adviseur met complexe vraagstukken op het gebied van beleid, bestuur of advisering zijn voorwaarden om te solliciteren. Kennis op en ervaring met sport en sport in relatie tot andere beleidsterreinen strekken tot aanbeveling.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kijk op Werken voor Nederland. Reageer voor 19 oktober via de knop solliciteren.

Eerst meer weten? Neem gerust contact op met Mariëtte van der Voet, algemeen secretaris van de NLsportraad op telefoonnummer 06-21101907. 

Foto bij vacature voor senior adviseur NLsportraad