Vacature senior adviseur Nederlandse Sportraad (GESLOTEN)

DEZE VACATURE IS GESLOTEN.

Onafhankelijke adviezen maken over sport, bewegen en maatschappelijke vraagstukken. Secretaris zijn van een adviescommissie. Werken in een klein, hecht team met veel vrijheid. Je ervaring als adviseur inzetten om collega’s te helpen met hun adviezen en innovatieve beleidsadviezen bedenken. Sparringpartner zijn van de secretaris-directeur. Herken je jezelf hierin? Solliciteer dan nu als senior adviseur bij de Nederlandse Sportraad (NLsportraad). 

Logo Nederlandse Sportraad

Wat ga je doen als senior adviseur?

Binnen het secretariaat vervul jij de functie van senior adviseur en vervang je de secretaris-directeur (informeel) bij afwezigheid. Je kan denken én doen goed combineren, je vindt het leuk om te schrijven en je hebt ervaring met strategische advisering. Je bent zelfstandig in staat om een proces te coördineren waarmee je (beleid)relevante adviezen aflevert over complexe vraagstukken. Je staat daarbij in doorlopend contact met je collega’s van het secretariaat, raads- en commissieleden en een wijde kring van stakeholders en experts. Je maakt memo’s waarover raadsleden besluiten, je organiseert werksessies met het veld en je zorgt dat je op de hoogte bent van recent en lopend onderzoek.

Je levert een kwalitatief goed, uitvoerbaar en zo mogelijk ook creatief en vernieuwend eindadvies. Je kan goed omgaan met belangentegenstellingen en deze afwegen in strategische advieslijnen. In deze rol ben je secretaris van een adviescommissie en penvoerder van het advies. De advisering vraagt een brede oriëntatie, het vermogen om in hoog tempo kennis en ervaring op te halen van binnen en buiten de sportwereld en draagvlak te creëren voor het advies. Binnen het team ben je daarnaast een klankbord voor collega adviseurs en een sparringpartner voor de secretaris-directeur.

Je bent je bewust van de onafhankelijke positie van de NLsportraad. Je kunt je verhouden tot zowel de raad en commissies als het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de belangrijkste stakeholders. Je bent integer en alert op belangenverstrengeling. Je vindt het leuk om verder te werken aan de strategische positionering van de NLsportraad en je bent bereid mee te denken over de werkwijze en procedures van de raad. Je bent direct inzetbaar als zelfstandig functionerend adviseur op een van de adviestrajecten zoals opgenomen in het werkprogramma van de NLsportraad.

Functie eisen

  • Je bent in het bezit van een afgeronde, maatschappelijk georiënteerde opleiding op wo-niveau. Denk aan: bestuurskunde, rechten, sociologie, politicologie;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring als senior adviseur;
  • Je hebt ervaring met complexe vraagstukken op het gebied van beleid of advisering;
  • Kennis en ervaring met sport in relatie tot andere beleidsterreinen zijn een pre.

Herken jij jezelf hierin?

Je bent politiek en bestuurlijk sensitief en in het bezit van overtuigingskracht. Je hebt een groot analytisch denkvermogen en uitstekende schrijfvaardigheid. En je bent een echte teamplayer.

Meer over de NLsportraad en het secretariaat

De NLsportraad levert vanuit de eigen onafhankelijke positie een bijdrage aan topsport, breedtesport en bewegen in Nederland. Dit doet de NLsportraad door in de periode 2021-2024 te werken volgens het meerjarige werkprogramma ‘Sport in het systeem’. Als onafhankelijk adviescollege voor de regering en parlement adviseert de NLsportraad over sport en bewegen en maatschappelijke vraagstukken. Per 1 januari 2023 is de raad wettelijk verankerd; de raad heeft dan een permanente status. De raad bestaat uit een voorzitter, Michael van Praag, en negen leden.

De NLsportraad is een buitendienst van het ministerie van VWS en wordt ondersteund door een secretariaat. Het secretariaat bestaat op dit moment uit een secretaris-directeur, twee adviseurs, een communicatieadviseur, een adviseur bedrijfsvoering, twee ondersteunende medewerkers en een stagiair. Een woordvoerder en een redacteur zijn op inhuurbasis aan het secretariaat verbonden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via het ministerie van VWS flexmedewerkers, trainees of stagiaires in te schakelen. Het secretariaat opereert in hecht teamverband en ondersteunt de raad flexibel, dienstverlenend en adviserend. Het secretariaat is het knooppunt van producten, processen en communicatie van de raad. Het secretariaat is in een continu proces verwikkeld van verdergaande professionalisering.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nathalie Meeuwisse, adviseur bedrijfsvoering bij de NLsportraad op 06-29123620.

Sollicitatie

Kijk hier voor de volledige functieomschrijving, arbeidsvoorwaarden en bijzonderheden. Je kunt solliciteren tot uiterlijk 6 januari 2023 met behulp van het invullen van dit formulier. De eerste gesprekken worden gevoerd op 12 en 13 januari. We streven er naar om de sollicitatieprocedure voor 1 februari af te ronden.