Leanne van den Hoek

Leanne van den Hoek
Beeld: Henriëtte Guest

Leanne van den Hoek is vicevoorzitter bij de Nederlandse Sportraad.

Leanne heeft in verschillende (leidinggevende) functies bij Defensie ervaring opgedaan met logistiek, HR, internationale en -departementale samenwerking. In 2005 werd zij bevorderd tot brigade-generaal en was daarmee de eerste vrouwelijke opperofficier in Nederland. In 2007 is zij uitgezonden naar Afghanistan als commandant van het Nederlandse contingent.

Als generaal buiten dienst is Leanne nog altijd actief voor het ministerie van Defensie: zij is lid van de onderzoekscommissie Land Information Manoeuvre Centre. Daarnaast is Leanne voorzitter van de Commissie ongewenst gedrag bij de Centrale Organisatie Integriteit Defensie.

Leanne heeft haar eigen bedrijf in ayurveda & yogatherapie en is lid van de werkveld adviescommissie van stichting Ayuryoga Nederland. Bij de Stichting Britt Helpt is Leanne lid van het comité van aanbevelingen, en zij is plaatsvervangend voorzitter van de Vve ’s Gravenduyn 3.2.

Benoemingstermijn

Leanne van den Hoek is benoemd als lid en vicevoorzitter van de NLsportraad sinds 1 april 2016. Haar termijn loopt af per 1 januari 2024. Zij is niet herbenoembaar.