Michael van Praag

Michael van Praag
Beeld: Henriëtte Guest

Michael van Praag is voorzitter van de Nederlandse Sportraad en vervult sinds 2021 de rol van voorzitter bij de VVD Bloemendaal-Heemstede. Hij was veertien jaar voorzitter van Ajax en elf jaar voorzitter van de KNVB.

In 2021 is Michael afgetreden als bestuurslid van de UEFA waar hij nog wel actief is als voorzitter van het Stadium and Security Committee. Daarnaast is hij (tijdelijk) voorzitter van de Ajax Business Club en bestuurslid van de Johan Cryff Foundation. Bij de voetbalclub Telstar is Michael voorzitter van de stichting Groene Leeuwen voor verduurzaming van het stadion en ambassadeur en lid van de raad van advies van Telstar Vrouwen. 

Michael zet zich in als abassadeur voor startende ondernemers via Startup Nijmegen. Ook is hij ambassader van IT4kids, een stichting die zich inzet voor kinderen waarvoor sport en spel niet vanzelfsprekend is. Tevens is hij ambassadeur van Stichting Leergeld Haarlemmermeer, een stichting om kinderen mee te laten doen aan sportieve, culturele en schoolse activiteiten.

Andere nevenfuncties die Michael vervult:

  • lid van de raad van toezicht van het Acibadem International Medical Center, vestiging Amsterdam
  • voorzitter van de stichting Twins to win
  • ambassdadeur Nierstichting