Erik Scherder nieuw lid NLsportraad

Op voordracht van minister Bruins VWS en bij Koninklijk Besluit van 13 maart 2018 is is Erik Scherder benoemd  tot lid van de Nederlandse Sportraad (NLsportraad).

Beeld: ©Erik Scherder

Voorzitter Michael van Praag is verheugd met de komst van Erik Scherder: “Erik Scherder is met zijn profiel, ervaring en kennis een mooie aanvulling op de andere raadsleden. Daarnaast vormt hij voor ons een cruciale verbinding met de wetenschap. Momenteel werken we samen met de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving aan een advies over sport en bewegen in het onderwijs. We kunnen de expertise van Erik Scherder daar gelijk goed bij gebruiken. Ik -en met mij de andere raadsleden- kijk enorm uit naar onze samenwerking”.  

 Erik Scherder: “Ik kijk uit naar mijn deelname aan de Nederlandse Sportraad. Graag draag ik bij aan de betekenis die sport en bewegen hebben voor de maatschappij. Sport en bewegen zijn van groot belang voor de fysieke, sociale én mentale ontwikkeling van kinderen en voor de vitaliteit van de volwassen bevolking.”

Erik Scherder volgt  André Kuipers op die eind 2017 terugtrad als raadslid.