Farid Gamei nieuw lid Nederlandse Sportraad

Op voordracht van minister van Ark (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en bij Koninklijk Besluit van 23 februari 2021 is Farid Gamei benoemd tot lid van de Nederlandse Sportraad (NLsportraad).

Farid Gamei

Farid Gamei is directeur van de Nederlandse Vechtsportautoriteit en heeft zijn eigen bedrijf gespecialiseerd in advies- en projectmanagement op sociaal en maatschappelijk gebied in de sportsector. Hiervoor heeft hij onder andere bij de gemeente Amsterdam en de Johan Cruyff Foundation gewerkt. Hij was lang actief als topsporter in het kickboksen en heeft verschillende titels in de lichtgewichtklasse op zijn naam staan. Farid vervult diverse nevenfuncties onder andere bij de stuurgroep Sport & Integriteit, het platform ondernemende sportaanbieders en als secretaris van de Stichting Streetgames. Daarnaast is hij als afstudeerbegeleider verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. 

Farid: “Sport en bewegen gaat als een rode draad door mijn leven. Ik ben verheugd vanaf heden vanuit mijn achtergrond en expertise een bijdrage te kunnen leveren aan het werk van de NLsportraad. ”

Voorzitter Michael van Praag is blij met de komst van Farid Gamei: “Farid Gamei is met zijn kennis, ervaring en achtergrond als ex-topsporter een hele mooie aanvulling binnen de Nederlandse Sportraad. We kunnen de kennis en praktijkervaringen die Farid met zich meebrengt goed gebruiken bij ons nieuwe werkprogramma ‘Sport in het systeem’. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking”.