Meryem Kilic-Karaaslan nieuw lid Nederlandse Sportraad

Op voordracht van minister van Ark (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en bij Koninklijk Besluit van 13 april 2021 is Meryem Kilic-Karaaslan benoemd tot lid van de Nederlandse Sportraad (NLsportraad).

Foto Meryem Kilic-Karaaslan

Meryem Kilic-Karaaslan is momenteel partner bij Twynstra Gudde Interim Management waarbij zij zich richt op de gemeentemarkt met managementoplossingen voor lijnfuncties en het management van grote projecten en programma’s. Voor haar functie bij Twynstra Gudde was zij gemeentesecretaris bij de gemeente Blaricum. Momenteel vervult zij diverse nevenfuncties als commissaris bij Haagwonen, toezichthouder bij de Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond en toezichthouder bij de Hogeschool Inholland. In het verleden heeft zij toezichthoudende functies vervuld bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond en het Museum Volkenkunde in Leiden. Bijdragen aan een betere en gezondere samenleving is een belangrijke richtlijn voor haar handelen.

“Waarom ik sport belangrijk vind? Voor mijzelf is sport een levensbehoefte. Het is een manier om te ontspannen of om mijn hoofd te ordenen, zaken op een rijtje te zetten. Maatschappelijk gezien vind ik dat sport en bewegen bijdragen aan fysiek en mentaal gezondere mensen en daarmee dus ook aan gezondere samenleving. Ik wil met de NLsportraad bijdragen aan meer maatschappelijk bewustzijn over hoe belangrijk sport en bewegen is voor de samenleving” aldus Meryem Kilic-Karaaslan.

Voorzitter Michael van Praag geeft aan verheugd te zijn met de komst van Meryem Kilic-Karaaslan: “Meryem Kilic-Karaaslan brengt veel expertise mee over de rol van overheden en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Deze kennis kunnen wij goed gebruiken bij toekomstige adviezen. Ik ben blij met haar als nieuw raadslid bij de Nederlandse Sportraad. Zij vult de andere raadsleden mooi aan.”