Elke Snijder nieuw lid Nederlandse Sportraad

Op voordracht van minister van Ark (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en bij Koninklijk Besluit van 18 mei 2021 is Elke Snijder benoemd tot lid van de Nederlandse Sportraad (NLsportraad).

Profielfoto Elke Snijder

Elke Snijder is Chief Financial Officer (CFO) bij Landal GreenParks. Hiervoor werkte zij 15 jaar bij ING in diverse functies in strategie, marketing en financiën. Elke is cum laude afgestudeerd aan de University of California, Berkeley (V.S.) en de Rijksuniversiteit Groningen, en heeft daarnaast haar Registercontrolling opleiding afgerond aan de Nyenrode Business University. Zij is daar aan de RC-opleiding verbonden gebleven als scriptiebegeleider en parttime docent in bestuurlijke informatievoorziening en besluitvorming. 

Elke heeft een sterke drijfveer om teamprestaties neer te zetten, wat te relateren is aan haar tijd als topbasketbalster. Op haar zeventiende is zij met een sportbeurs naar Amerika gegaan, om daar te basketballen en te studeren. Van 1995 tot en met 2002 heeft Elke in het nationaal basketbalteam gespeeld. Na terugkomst uit Amerika speelde zij in de eredivisie basketbal van zowel Nederland als Ierland. 
Elke is nu nog penningmeester bij de Nederlandse Basketbalbond. Haar termijn loopt af in het najaar en deze zal zij niet verlengen.

“Waarom ik sport van groot belang vind? Als ex-topsporter heb ik ervaren hoeveel sport mij heeft gebracht waar ik nu nog van profiteer; denk aan goed leren samenwerken, naar doelen toewerken, met tegenslagen omgaan. Bovendien hou ik van balans, en dat is wat sport (of bewegen) mij ook nu nog brengt. Lekker buiten bezig met mijn sportclubje of een stuk wandelen met mijn honden, dat voelt lichamelijk goed maar maakt ook mijn hoofd weer leeg na een drukke werkdag. Maatschappelijk gezien geloof ik echt in de ondersteunende werking van bewegen / sporten voor het gezond zijn en blijven. Hoe gaaf zou het zijn als er daadwerkelijk (veel) meer mensen gaan bewegen en gezonder blijven, mede door de adviezen van de NLsportraad en dat ik daar dan aan bij heb kunnen dragen.”

Voorzitter Michael van Praag is blij met de komst van Elke Snijder: “Elke Snijder heeft als ex-topsporter en bestuurder veel kennis van de sportwereld. Daarnaast brengt zij veel kennis en expertise met zich mee op financieel-economisch gebied. Dit is een heel belangrijk aspect, zie bijvoorbeeld het recente advies en het addendum bij ‘De opstelling op het speelveld’. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking”.