Reactie NLsportraad op nota gehandicaptensport SP, GroenLinks en D66

Op verzoek van de SP, GroenLinks en D66 heeft de Nederlandse Sportraad (NLsportraad) gereageerd op de nota gehandicaptensport die de Tweede Kamerpartijen in juni 2021 hebben gepubliceerd en aangeboden aan minister van Ark. De brief van de NLsportraad, met daarin de inhoudelijke reactie, is vandaag naar de initiatiefnemers verstuurd.

Beeld: ©WK Paracycling 2015 / WK Paracycling 2015
Nederlandse tandemwielrenners in actie op het WK paracycling in Apeldoorn 2015

Hoewel de NLsportraad zich (nog) niet specifiek in de gehandicaptensport heeft verdiept, heeft de raad zich in het advies 'De opstelling op het speelveld' en daarbij horende addendum wel gebogen over kwetsbare groepen en de maatregelen die nodig zijn om hen aan het sporten en bewegen te helpen. 
In de brief aan de initiatiefnemers adviseert de NLsportraad om in de nota gehandicaptensport aan te sluiten bij het initiatief voor een sportwet.

De brief met daarin de reactie van de NLsportraad hier lezen. De nota gehandicaptensport van de SP, GroenLinks en D66 vindt u hier.