In memoriam Ronald Hetem

In de nacht van 17 op 18 september 2021 is tot onze grote schrik Ronald Hetem, adviseur van de Nederlandse Sportraad (NLsportraad), volkomen onverwacht overleden. Ronald was aangesteld als adviseur van de NLsportraad en heeft ons geholpen bij een van onze eerste adviezen ‘Fiscaliteit bij sportevenementen’. 

Beeld: ©Ronald Hetem

Commissieleden konden zich enorm opwinden dat vrijwilligers door de overheid eerder gestraft dan beloond worden met het verrichten van vrijwilligerswerk rond sportevenementen. Ronald, de rust zelve, kon haarscherp uitleggen welke regelgeving hieraan ten grondslag lag en met welke aanbevelingen hieraan iets kon worden veranderd. Voor commissievergaderingen zorgde Ronald voor een gastvrij onthaal bij zijn werkgever, de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Na dit advies heeft de NLsportraad geen beroep meer gedaan op Ronald, maar zijn adviseurschap liep gewoon door. Het heeft de raad gesteund te weten dat in voorkomende gevallen zijn deskundigheid mocht worden ingeschakeld. 

De voltallige Nederlandse Sportraad  wenst de familie en vrienden van Ronald heel veel sterkte met dit plotselinge, grote verlies.

Voor meer informatie kijk op de website van de Vereniging NOV.