Kennismaking buurtsportcoaches Lisse

Donderdag 21 oktober ging de Nederlandse Sportraad (NLsportraad) op werkbezoek bij het team buurtsportcoaches in Lisse. Dit gebeurde tijdens een sportinstuif waarbij 150 kinderen kennis konden maken met de verschillende sporten op het plaatselijke sportpark. Voorzitter Michael van Praag en raadslid Jiske Griffioen spraken met vertegenwoordigers van het  landelijk netwerk Wij Buurtsportcoaches en diverse buurtsportcoaches van het Team Lisse. Er werden diverse ervaringen en ontwikkelingen met elkaar gedeeld. De NLsportraad kreeg op deze wijze inzicht in het werk van een buurtsportcoach.

Nederlandse Sportraad maakt kennis met Team Buurtsportcoaches Lisse
Beeld: ©René van Dam

Michael van Praag: “Het is fijn om nu eens met de buurtsportcoach zelf in gesprek te gaan in plaats van het over de buurtsportcoach te hebben. Ondanks dat er nu al erg goed werk wordt geleverd valt er nog een hoop winst te halen. Dat  met name in de samenwerking tussen lokale en landelijke politiek en de integraliteit tussen de verschillende beleidsterreinen.”

Bekijk hier het interview met Michael van Praag en Jiske Griffioen door Omroep Bollenstreek en foto’s van dit werkbezoek.