Lennart Langbroek secretaris-directeur Nederlandse Sportraad

Lennart Langbroek wordt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) benoemd als de nieuwe secretaris-directeur van de Nederlandse Sportraad (NLsportraad). Hiervoor was hij reeds zes jaar werkzaam als senior-adviseur bij de NLsportraad. De benoeming gaat in per 1 december 2022.

Lennart Langbroek secretaris-directeur Nederlandse Sportraad

Voorzitter Michael van Praag: "De raad is verheugd met de benoeming van Lennart. Wij kennen hem als een gedreven en ervaren adviseur met een groot hart voor de sport en kijken er naar uit om onze samenwerking voort te zetten in zijn nieuwe rol." 

Lennart Langbroek: "Ik ben trots op het vertrouwen van zowel VWS als de NLsportraad en ga me de komende jaren met alle plezier inzetten voor impactvolle adviezen over sport, bewegen en daaraan gerelateerde maatschappelijke vraagstukken. Daarbij zet ik in op een goede werkrelatie met de partners binnen de sport en verdere samenwerking met andere adviescolleges."

Van 2012 tot 2016 werkte Lennart als secretaris van het Topteam Water, nadat hij in 2009 was gestart als Rijkstrainee. Lennart studeerde Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.