Drie nieuwe leden Nederlandse Sportraad

Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, Jiske Griffioen en Bernard Wientjes zijn bij Koninklijk Besluit benoemd als raadslid van de Nederlandse Sportraad (NLsportraad). De voordracht volgt op het vertrek van Esther Vergeer en Pieter van den Hoogenband, die beiden zijn aangesteld als chef de mission voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Bernard Wientjes neemt de zetel in die is ontstaan door uitbreiding van de NLsportraad van negen naar tien leden.

Logo Nederlandse Sportraad

Voorzitter Michael van Praag geeft aan verheugd te zijn met de benoeming van het drietal: “We zijn ontzettend blij dat we wederom raadsleden hebben met Olympische en Paralympische ervaring. Marjolein was aanvoerder van het Nederlands hockeyteam in de jaren ’80 en Jiske heeft een prachtige carrière achter de rug als rolstoeltennisster. Als raadslid met expertise in bedrijfsleven in combinatie met bestuur en politiek mogen we Bernard welkom heten. Vanzelfsprekend zijn we ook zeer ingenomen met zijn benoeming.”

Claudia Bokel is benoemd tot vaste adviseur van de NLsportraad. Claudia woont de vergaderingen van de NLsportraad bij vanuit haar expertise en ervaring als IOC-lid en voormalig topsporter.