Haar zoon werd ernstig ziek, en toen zag de directeur van de NLsportraad pas echt hoe weinig aandacht er is voor beweging

“Beweging hád hem ook kunnen helpen tijdens zijn ziekteproces, maar het ziekenhuis bleek daar niet voor open te staan. Terwijl Pim wilde sporten, waren daar eigenlijk helemaal geen mogelijkheden voor. Hij verloor 22 kilo in een week en alle spiermassa die hij jarenlang zorgvuldig opbouwde. Zelfs dagelijkse beweging werd door de artsen uit zijn leven gebannen. In het ziekenhuis leek de gedachte: je ligt hier, meer niet.” 

In een interview met NRC vertelt Mariëtte van der Voet, die deze maand afscheid nam als secretaris-directeur van de Nederlandse Sportraad over hoe sport uit het leven van haar zoon Pim verdween toen hij ernstig ziek werd en in het ziekenhuis kwam.

Lees hier het interview door Enzo van Steenbergen. 

"Door wat wij samen hebben doorgemaakt realiseer ik me dat sport dus zó belangrijk kan zijn voor mensen. En hoe vreemd het is dat sport en bewegen in onze samenleving zo vaak geen hoofdrol krijgen”