Dennis Vink

©Dennis Vink

Dennis Vink is hoogleraar in ondernemingsfinanciering en bedrijfseconomie aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is directeur van het Nyenrode Center for Finance en tevens visiting professor aan de Technische Universiteit van Denemarken en University of Stellenbosch Business School in Zuid-Afrika. In 2015 was hij president van de European Financial Management Association.

Dennis is gespecialiseerd in (gestructureerde) financiering en heeft onderzoek verricht in samenwerking met faculteit van Yale International Center for Finance, EDHEC-Risk Institute en Princeton Department of Economics. Hij wordt geregeld gevraagd om op het gebied van financiële markten als deskundige op te treden voor het beoordelen van internationale onderzoeken voor hoogwaardige internationale academische journals. Daarnaast adviseert hij over een breed scala aan financiële onderwerpen in de publieke en private sector, waaronder innovatie op de kapitaalmarkten, financiële analyse, investeringsbeleid, waardebepaling en waardecreatie.

Dennis is nationaal en internationaal een veelgevraagd spreker. Zijn talent om de zin en onzin van cijfers met energie en de nodige humor weer te geven heeft hem twee keer de titel Professor of the Year in teaching excellence opgeleverd.