Noud van Herpen

Noud van Herpen
Beeld: ©Noud van Herpen

Noud van Herpen is sinds 2021 programmamanager bij de Stichting Sportservice Noord-Brabant. In deze hoedanigheid gaat hij onder meer aan de slag met de meerwaarde van sport en bewegen binnen de openbare ruimte, het sociaal domein en maatschappelijke opgaven zoals verduurzaming.

Voorheen was Noud hoofddocent bij De Haagse Hogeschool (De HHs) en verbonden aan de opleidingen Sportkunde en International Sport Management. Tevens was hij senior onderzoeker bij het lectoraat Impact of Sport (De HHs). Het lectoraat Impact of Sport onderzoekt hoe de maatschappelijke impact van sport kan worden vergroot, vooral in gemeenschappen met een hoge diversiteit. Daarbij richten zij zich op het bevorderen van een vitale, veerkrachtige en inclusieve samenleving via het versterken van organisaties en professionals in de sport.

Tevens was hij regelmatig betrokken bij evaluatie- of impactonderzoek voor (inter)nationale sportevenementen zoals de Volvo Ocean Race, WK/EK Beachvolleybal, Grand Prix Judo, WK Shorttrack, De Haagse Stadspelen, City Pier City loop en de Olympic Experience. Deze onderzoeken richten zich op een breed scala van (mogelijke) spin-off. Denk hierbij o.a. aan trots bij de inwoners van de stad waar het evenement gehouden wordt, economische impact voor de stad/regio en tevredenheid van bezoekers.