Pauline Meurs

©Pauline Meurs

Pauline Meurs is socioloog en hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur dat postacademische leergangen en opleidingen geeft voor bestuurders, managers en toezichthouders in de gezondheidszorg.

Pauline is voormalig voorzitter voor de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), het strategisch adviesorgaan dat regering en parlement adviseert over thema’s op het terrein van zorg en samenleving.  Daarnaast is zij vanaf augustus 2014 buitengewoon lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en bekleedt zij verschillende toezichthoudende functies waaronder als lid van de raad van toezicht van de UvA en lid van het bestuur van de Vereniging Aegon. Pauline Meurs is voorzitter van de ethische commissie van NOC*NSF.

Van juni 2007 tot 1 februari 2013 is Pauline Meurs lid geweest van de Eerste Kamer en van september 2007 tot 1 juli 2015 voorzitter van ZonMW, het centrum voor kennis en innovatie in de gezondheidszorg.