Rita van Driel

Rita van Driel profielfoto

Rita van Driel heeft ruime werk- én bestuurlijke ervaring in de sportbranche. Sinds 2019 is zij zelfstandig adviseur in de sport met onder andere aandacht voor sporten met een handicap. Als voorzitter van de alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ zet zij zich in voor de ambitie om meer mensen een leven lang sport- en beweegplezier te laten ervaren in een inclusieve sport- en beweegomgeving. 

Daarnaast vervult Rita diverse rollen in internationale commissies. Zo is zij lid van de Governing Board van het International Paralympic Comité (IPC) en lid van de Future Host Commission for the Olympic Winter Games (IOC). 
Tevens is zij lid van de raad van commissarissen van Sportbedrijf Rotterdam en lid van de raad van toezicht van Facet Ridderkerk. Dit is een stichting voor diverse welzijns- en sportactiviteiten.

Hiervoor was Rita onder andere werkzaam als programmamanager bij NOC*NSF en als breedtesportcoördinator en directeur bij de Nederlandse Handboog Bond (NHB), Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) en de Nederlandse Vijfkampbond (NVB). Ook was zij in de periode tussen 2004 en 2017 betrokken bij het Nederlands Paralympisch Comité.