NLsportraad bij EK korfbal

Op vrijdag 28 oktober heeft de Nederlandse Sportraad het Europees Kampioenschap Korfbal in Dordrecht bezocht. Vanuit de NLsportraad waren Michael van Praag, Duncan Stutterheim en Leanne van den Hoek aanwezig. Het bezoek aan het EK is na het EK Atletiek het tweede evenement dat de raad heeft bezocht en is onderdeel van de verkenning die de raad uitvoert naar het huidige evenementenbeleid in Nederland.

Het was  de tweede keer dat Nederland het EK korfbal organiseert. Waar tijdens de editie in 2010 nog werd gekozen voor een opzet met meerdere speelsteden verspreid door het land, speelde het EK zich in 2016 volledig in Dordrecht af. Van 21 oktober tot en met 30 oktober werd in korfbalregio Dordrecht bepaald wie zich kampioen van Europa mag noemen.

De NLsportraad wil de organisatie van het EK hartelijk danken voor de mogelijkheid tot dit kijkje in de keuken. In de toekomst komt zij graag een keer terug om, als onderdeel van haar verkenning en analyse van sportevenementen, de nadere details van het evenement te bespreken.