NLsportraad haalt bewijs op over maatschappelijke impact sportevenementen

Op donderdag 9 november 2017 vroeg de Nederlandse Sportraad diverse onderzoekers, organisatoren en beleidsmakers naar het bewijs voor de maatschappelijke baten van sportevenementen. De discussie met de titel ‘Maatschappelijke baten van sportevenementen: bewijs of belief?’ vond plaats op de Dag van het sportonderzoek op Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Beeld: Rob Acket

Vanuit de NLsportraad gaven raadslid Leanne van den Hoek, Paul Hover van het Mulier Instituut en Hans Slender van de Hanzehogeschool Groningen een inleiding op het onderwerp, waarna deelnemers aan de sessie op verschillende tafels de mate van bewijs voor de maatschappelijke baten van sportevenementen scoorden. Deelnemers konden aangeven of er voor een specifieke maatschappelijk baten bewijs was, belief, of non-belief. Aan de diverse tafels ontstonden levendige discussies op basis waarvan de diverse effecten werden gescoord.

De resultaten van de sessie vormen input voor het advies over de maatschappelijke waarde van sportevenementen dat de NLsportraad zal uitbrengen.

Beeld: Rob Acket
Beeld: Rob Acket