Overhandiging EY-rapport fiscaliteit bij de organisatie van (grote) sportevenementen

Op maandag 20 februari nam de commissie fiscaliteit bij sportevenementen van de Nederlandse Sportraad (NLsportraad) het eindrapport van bureau EY in ontvangst.

Beeld: Koen Suyk
vlnr: Pieter Asjes (commissielid), Nino Arzini (EY), Karin van Willigen (commissielid), Ruud Prinsen (EY) en Duncan Stutterheim (voorzitter commissie).

Dit rapport – opgesteld in opdracht van de NLsportraad – bevat een beschrijving van de fiscale problematiek waar organisatoren van sportevenementen tegenaan lopen en doet aanbevelingen om de in kind en in cash bijdrage van vrijwilligers en financiers van sportevenementen te versterken.

Beeld: Koen Suyk

De commissie van de NLsportraad onderschrijft alle aanbevelingen uit het rapport, maar zal een nadere selectie maken van de meest cruciale aanbevelingen om in het briefadvies op te nemen. Dit briefadvies kan naar verwachting in maart aan staatssecretaris Snel van Financiën en minister Bruins van VWS worden aangeboden.